Lia Vlietland – Sensei

Onze Sensei en Senpai

Sensei Lia Vlietland, 16 juni 1963

Lia Vlietland – Sensei

4e Dan Kyokushin karate, erkend leraar martial arts, internationaal hoofdscheidsrechter.

Met mijn zestiende jaar trok ik voor het eerst een karatepak aan. Na 6 jaar behaalde ik mijn 1eDan (zwarte band). Al vrij snel daarna startte ik mijn eigen dojo op de kop van Goedereede Overflakkee. In de jaren daarna werd ik 2e en 3e Dan. Voor die tijd de eerste vrouw met die graad.

Met de overgang van baan naar fulltime boswachter, een verhuizing naar De Heen in Brabant en de 2e dochter op komst leek mijn zo geliefde sport moeilijk combineerbaar te zijn met een eigen dojo. En zo brak er in de praktijk een karateloze periode aan.

Een gezin met 4 prachtige kinderen volgde, een drukke maar mooie baan en een woning ver van de bewoonde wereld. Maar de dochter die er ooit voor zorgde dat ik met karate stopte zorgde er na 18 jaren ook weer voor dat ik startte. Ze maakte met mij kennis met mijn oude trainingsmaatjes en mijn zo geliefde karatesport.

Het was voor mij een allang zo gewenste hernieuwde start en voor mijn dochter een begin van een prachtige karatecarrière.
Enkele jaren trainde ik mee bij Dojo Kiyozumi in Middelharnis, waarna ik al snel in Steenbergen met veel enthousiasme een eigen dojo kon starten.

In oktober 2021 behaalde ik na een intensief en indrukwekkend examen mijn 4e Dan en kon ik vol overgave werken aan het verder ontwikkelen van de dojo in Steenbergen. Inmiddels mogen we met elkaar trots zijn op zo’n mooie hechte laagdrempelige groep volwassen leden en een hard groeiende jeugdledengroep.